srijeda, 12. studenoga 2014.

Trikovi kako ukloniti buhe sa vaše mačke


Trikovi kako ukloniti buhe sa vaše mačke

                                             I Orlando je bio buhast,sada više nije :)))


Dodatne informacije :

Buhe i njihovo uklanjanje

Vaša mačka se češe-a nema buhe ?


buhe-buve-macka-macici-mačka-parazitiLjubitelji životinja su zatrpani sa silnom ponudom proizvoda za uklanjanje buha i drugih nametnika,bilo od strane veterinara,iz pet shop-ova i supermarketa. Možda nije očito ali ti silni produkti se u mnogo čemu razlikuju,počev od sastava,načina djelovanja,efektivnosti,sigurnosti i na kraju, cijene.

Mnogo novih proizvoda je se pojavilo kao "spot on" preparati koji se moraju primjeniti svake 2 sedmice,i slično. Neophodno je pročitati uputstva za primjenu takvog preparata da bi se postigao maksimalan efekat a izbjegle štetne posljedice po mačku.

Prašci


U suštini,prašci za buhe su aktivni jedino dok se nalaze na krznu i ne predstavljaju dobar izbor za tretman protiv buha. Ne preporučujem korištenje prašaka za buhe zbog toga što postoje efikasniji i sigurniji proizvodi !



buhe-macke-buve-insekti

 Morate znati da Neopitroid nije dizajniran za posipanje po životinjama,iako mnogo vlasnika životinja ga koristi samo zbog pristupačne cijene.






Ogrlice


ogrlica-za-macke-protiv-buha-trikovi-zastitaOgrlice koje sadrže insekticid impregniran u njih same obično sadrže aktivnu tvar kao što su permetrin,piretroidi,organofosfati ili metopren. Generalno,ogrlice nisu toliko aktivne,čak mogu da izazovu svrab i iritaciju kože oko vrata.





"Spot-on" proizvodi


macke-zastita-buhe-buve-frontline-spot-on-macici-mačke
"Spot-on"proizvodi su postali široko dostupni,ali se sada koristi široki spektar aktivnih tvari u njima koje su donekle sigurne,pa čak i manje sigurne za mačku. Proizvod se uglavnom aplicira kao kapi koje se zakapaju iza ušiju i na vratu straga,dakle na mjestima sa kojih ih mačka ne može polizati.
Preporučujem proizvod Frontline spot-on,koristim ga i sam i vrlo sam zadovoljan. Cijena mu je malo paprena ( oko 7 eura) ali je izuzetno efikasan. Možete da koristite i druge "spot-on" preparate sve dok nisu na bazi Geraniol supstrata,jer taj je totalno neefikasan a relativno skup.



Tablete


tablete-protiv-buha-za-mačkeTablete mogu biti korisne u nekim situacijama,pogotovo ako smatrate da vam je lakše njih primjeniti na vašoj mački. Ponavljam,uvijek koristite preparat koji je za mačke,jer onaj za pse može da napravi više štete vašoj mački.





Aerosol sprej


Sprejevi su uglavnom problematični sa mačkama,jer mačke se prepadnu i uznemire zbog onog "šištavog" zvuka koji proizvode. Uglavnom većina tih sprejeva koristi starije i manje efektivne/manje korisne supstance.

Nema komentara: